Wat kost de kwaliteit schilder

Wat kost de kwaliteit schilder?

Binnen schilder

De daadwerkelijke kostprijs voor een schilder is afhankelijk van het soort werk.  Voor een binnenschilder betaald U gemiddeld  €30,- tot €35,- per vierkante meter voor het schilderen van grote oppervlaktes. Hierbij kun je denken aan het schilderen van de muren, panelen of plafonds.

Voor gedetailleerd schilderwerk rekent de schilder vaak een speciaal tarief. Denk hierbij bv. aan het schilderen van kozijnen, deuren en trappen. Doordat gedetailleerd schilderwerk extra werk en kosten met zich meebrengt zijn de prijzen vaak verschillend van het normale tarief.

In onderstaande tabel staan de indicatieprijzen voor binnen schilderwerk per vierkante meter of per uur:

Binnen schilder Indicatie kostprijs*
Per m² € 30- €35,-  incl.
Per uur € 35 –* € 40*
Sauswerk per m² € 10 –* € 16
Spuitwerk per m²  (wordt uitgevoerd door collega) € 7* – € 10*

* Gemiddelde indicatie kostprijs exclusief materiaal, verf  en btw.                                  (Afhankelijk van wat voor verf u wilt)

Buiten schilder

Voor buitenschilderwerk rekent een schilder ongeveer €35,- tot €45,- per vierkante meter inclusief verf, overige benodigdheden en btw. Bij buitenschilderwerk kunt U denken aan het schilderen van kozijnen, deuren, dakgoten, gevel, schuur en bv. een schutting.

In vergelijking met binnen schilderwerk is buiten schilderwerk vaak net iets duurder. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Het prijsverschil ontstaat doordat er voor buitenschilderwerk speciale verf moet worden aangeschaft en er soms extra benodigdheden nodig zijn, zoals ladders, een steiger of een hoogwerker.

In onderstaande tabel staan de indicatieprijzen voor buitenschilderwerk per vierkante meter of per uur:

Buiten schilder Indicatie kostprijs*
Per m² € 30 – € 35  incl.
Per uur € 35 –* € 40*

* Gemiddelde indicatie kostprijs exclusief materiaal, verf en btw.

Sauswerk

Voor het sauzen van de muren rekent de schilder ongeveer €10,-* tot €16,- per vierkante meter incl. verf, overige benodigdheden en btw. Sauswerk gebeurt traditioneel met verfroller en kwast. Vooral bij kleine oppervlaktes wordt vaak sauswerk toegepast.

Een nadeel is dat sauzen behoorlijk arbeidsintensief is en daardoor vaak meer kost dan spuitwerk. Een voordeel van sauswerk is echter dat U niet de hele ruimte leeg hoeft te maken. Sauswerk wordt vaak gekozen bij kleine oppervlaktes. Bij grote oppervlaktes is spuitwerk een goede keuze, grotendeels vanwege de kosten.

Spuitwerk

Voor het spuiten van de muren rekent een schilder ongeveer €7,-* tot €12,- per vierkante meter incl. verf, overige benodigdheden en btw. (Ook weer afhankelijk welke verf u kiest en ondergrond.)